În România, cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus sunt „de import”, unul singur este cu transmitere locală

5 martie 2020, 14:13

În acest moment mai sunt doar 38 de persoane în carantină, în schimb a crescut la peste 11 300 numărul celor autoizolați la domiciliu.

Au fost făcute 576 de teste, dintre care 570 au fost negative. Testele au fost realizate în centrele din București, Iași, Cluj, Timișoara, Constanța și, mai nou, Craiova.  Până săptămâna viitoare urmează să sosească 4500 de kituri de diagnostic. Profesorul Alexandru Rafila a declarat că numai la Institutul Matei Balș există, în acest moment, peste 1000 de kituri pe care se pot face teste pentru noul coronavirus. În paralel, se fac și primele analizate legate de modul de transmitere a coronavirusului în România.  Cele mai multe cazuri sunt „de import”, unul singur a fost cu transmitere locală – este vorba despre adolescentul din Timișoara.

Cea mai periculoasă formă ar fi transmiterea susținută în comunitate cu afectarea unui număr mare de persoane, ceea ce nu este cazul în acest moment în România, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în alte țări, precum Italia, Iran sau Coreea de Sud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite