În ritmul actual de vaccinare, e nevoie de peste doi ani şi jumătate pentru a imuniza 7 din 10 români. Managerul de crize detașat de Organizația Mondială a Sănătății, primele discuții cu autoritățile de la București

Încă două milioane de români ar trebui vaccinaţi anti-Covid cu prima doză până la sfârşitul anului, iar 70% din populaţie ar fi imunizată până în primul trimestru de anul viitor! Sunt ţintele României, prezentate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a detaşat la noi un manager de crize. În ritmul actual însă, e nevoie de peste doi ani şi jumătate pentru a imuniza 7 din 10 români. Acum avem ziua şi recordul de pacienţi la ATI. Virusul a mai secerat încă 261 de vieţi, iar spitalele sunt sufocate. Tot mai mulţi cer măsuri urgente şi dure pentru a opri dezastrul.

18 Octombrie 2021, 20:35 |

E mai rău ca niciodată la terapie intensivă: 1.754 de pacienți sunt în stare critică şi nici măcar un pat de ATI nu e liber în toată România.

La Urgenţe nu se mai opreşte șirul de bolnavi care se sufocă şi care aşteaptă pierduţi o gură de oxigen.

La Iaşi, la un pacient care este externat, sunt alţi 3 care aşteaptă un pat.

Medicii au constatat că virusul şi-a schimbat atacul - starea pacienților se degradează rapid, într-un timp foarte scurt.

Într-o singură zi, virusul a mai secerat 261 de vieţi, 30 fără alte boli. S-au stins şi două tinere de 19 şi 20 de ani, nevaccinate, care aveau şi alte afecţiuni.

Medicii fac apeluri disperate: grăbiţi-vă să vă imunizaţi, ca să evitaţi tragediile! 92% dintre cei răpuşi în acest val sunt nevaccinaţi.

În fața crizei fără precedent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a detașat în România un manager de crize. Va lucra timp de două luni cu oficiali români. A discutat deja despre soluţii pentru a creşte protecţia prin vaccinare.

Ţinta României este să vaccineze anti-Covid două milioane de persoane cu prima doză până la sfârşitul anului. Oficialii speră să fie imunizată 70% din populaţie până în primul trimestru de anul viitor - o ţintă care, în ritmul actual, ar fi atinsă însă abia în 31 de luni.

Experţii spun că trebuie înţeles mai bine de ce nu se vaccinează nici măcar cei vulnerabili. Populația trebuie să aibă acces la informaţii corecte.

Între timp, e nevoie şi de alte măsuri imediate, care să frâneze răspândirea virusului, cer medicii zguduiţi de tragedii.

Medicii fac apel la oameni să evite măcar în perioada următoare întâlnirile şi aglomeraţia, să poarte corect masca şi să se spele bine pe mâini.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI