În Republica Moldova va fi permisă participarea la slujbe religioase în aer liber din 10 mai. Măsuri de siguranță în contextul pandemiei

Credincioșii din Republica Moldova vor putea participa la slujbe religioase oficiate în aer liber, din 10 mai, anunță Mitropolia Basarabiei.

07 Mai 2020, 19:57 (actualizat 07 Mai 2020, 20:29) Știrile TVR |
Slujbele vor fi oficiarte în aer liber în Republica Moldova / FOTO: mitropoliabasarabiei.md

Oficierea slujbelor va avea loc în aer liber, de regulă lângă lăcașul de cult (altar de vară sau pridvor), cu respectarea distanței sociale (2 m) între participanți. Aceștia sunt rugați să respecte măsurile de siguranță și recomandările persoanelor desemnate de fiecare parohie sau obște mănăstirească.

Credincioșii participanți la sfintele slujbe sunt rugați să poarte măști și mănuși de protecție.

Mitropolia Basarabiei solicită asigurarea unei zone de igienizare a mâinilor în proximitatea lăcașurilor de cult.

Căile de acces și obiectele cu care intră credincioșii în contact vor fi dezinfectate cu regularitate.

Lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, astfel încât preoții slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor credincioșilor privind Spovedania, Împărtășania și citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomerația credincioşilor la slujbele de sâmbătă şi duminică.

Mitropolia îndeamnă continuarea rugăciunilor pentru oprirea pandemiei, pentru însănătoșirea persoanelor bolnave și pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale și a persoanelor care contribuie la prevenirea și combaterea bolii.

„Ne aflăm cu toții aproape de finalul perioadei Stării de Urgență decretate pe teritoriul R. Moldova în legătură cu situația creată de virusul Covid-19 însă, pericolul infectării încă există printre noi și ne poate afecta oricând pe oricare dintre noi, Să acționăm preventiv pentru a evita pe cât posibil alte îmbolnăviri!”, transmite Mitropolitul Petru.

Mitropolia Basarabiei face un apel și către cei care au revenit din străinătate, se află în perioada de carantină și/sau au unele simptome să ia legătura cu medicul de familie și să nu vină sfintele slujbe, dar să sporească în rugăciune de la casele lor.

(sursa: basilica.ro)

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI