În portul Constanța Sud Agigea a fost introdus un sistem de scanare performantă cu care vor fi verificate containerele

28 ianuarie 2022, 21:20

Cargoscanerul care a intrat în dotarea Poliției Române este singurul din Portul Constanța Sud Agigea și printre puținele din Europa. Dispune de tehnologie performantă care permite analizarea rapidă a containerelor în cazul controalelor inopinate.

Autospeciala de scanare este un sistem mobil care poate fi folosit pentru analizarea containerelor, dar și a vehiculelor.

Cargoscanerul poate fi utilizat strict în port, emite raze x, iar pentru operaționalizarea sa au fost instruiți 11 polițiști. Laboratorul mobil a costat aproape două milioane de euro, a fost finanțat de Comisia Europeană și este autorizat de Comisia Națională de Control a Activităților Nucleare.

În ultimele săptămâni, polițiștii au descoperit peste 500 de tone de deșeuri textile declarate haine second hand, câteva zeci de tone de deșeuri plastice și peste 12 mii de căști audio contrafăcute. Nu toate importurile ilegale pot fi oprite la intrarea în țară.

Astăzi, în Ilfov, Călărași și Teleorman au fost descoperite 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare. Acțiunea a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite