În plină pandemie de coronavirus, natura se regenerează

22 aprilie 2020, 19:57

Cine și-ar putea imagina că în timpuri normale o turmă de capre sălbatice ar putea intra într-un oraș să se plimbe în voie sau că ar putea întâlni o pumă pe trotuar sau un șacal curios. Prea puțin probabil. Dar faptul că broaștele țestoase s-au întors să-și depună ouăle pe o plajă pe care nu au mai călcat de cel puțin zece ani.

Oamenii de știință care studieaza mediul înconjurător spun că natură are o putere de regenerare colosală, totul e că noi oamenii să-i dăm șansa să o facă.

Avem oportunitatea extraordinară de a vedea din interior cam cât de mult rău facem noi oamenii frumoasei noastre planete.

Experții spun că este perioada de împerechere iar pentru speciile pe cale de dispariție această pauză ar putea însemna refacerea populației.

Ca să vă faceți o idee de cât de poluat este aerul pe care îl respirăm, NASA a pus la dispoziție hărți din satelit care acoperă ultimii doi ani.

Specialiștii în calitatea aerului din Statele Unite spun că, de exemplu, pe coridorul Boston – New York, aerul nu a mai fost atât de curat de 15 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite