În peste 50 de localități din Gorj, gradul de recenzare sare de 100%. În Telești este de 130%. Direcția de Statistică face verificări

Val de anchete în țară după ce în multe localități gradul de recenzare a depășit 100%. În Gorj, după primele rezultate de la recensământ, o astfel de situație fost stabilită în 50 de localități. Autoritățile vor analiza dacă datele introduse în sistem sunt corecte. Primele anchete se vor face în Târgu Jiu și în localitatea Telești.

08 August 2022, 12:23 (actualizat 08 August 2022, 22:23) Știrile TVR |
Localitățile care au stat prea bine la recenzare, verificate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Localitatea Telești, aflată la 10 kilometri de orașul Rovinari, avea la ultimul recensământ aproape 2.500 de oameni. Acum, după procesarea datelor, gradul de recenzare este de 130%. Asta înseamnă că, față de ultimul recensământ, și-au dat reședința în localitate mai mulți oameni.

Rata de recenzare este de peste 100% și în comuna Drăguțești, situată lângă Târgu Jiu. Primarul spune că acest lucru va ajuta localitatea.

Și alți edili au recunoscut că s-au mobilizat să convingă localnicii să se recenzeze. În caz contrar, ar fi riscat să aibă de suferit bugetul local, care este stabilit în funcție de numărul locuitorilor.

Statisticienii vor merge în teren și vor verifica datele în toate localitățile în care există semne de întrebare privitor la rezultatele recenzării.

Timp de 10 zile, vor culege din nou informații.

Oficialii de la Institutul Național de Statistică spun că se vor face verificări în toată țara. Și munca recenzorilor va fi verificată.

Potrivit specialiștilor, în chestionarele de recenzare există relații logice, care au fost definite de statisticieni, care nu permit introducerea datelor la întâmplare. Astfel, unui recenzor i-ar fi fost foarte greu să răspundă corect la întrebările din chestionar, fără persoanele care se recenzează. În plus, ar fi trebuit să aibă și codul numeric personal.

CITIȚI ȘI: Cinci procente din populație a rămas nerecenzată, nimeni nu va fi amendat

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI