În pandemie, milioane de copii americani au renunţat la şcoală. Unitățile de învățământ primesc finanțare în funcție de numărul de elevi

Pandemia de coronavirus a afectat profund educația copiilor. În Statele Unite cele mai recente cifre sunt alarmante: în ultimul an în toată țara din sistemul public de învățământ au dispărut până la 3 milioane de copii. Aceștia nu au mai participat la ore nici în fizic, nici online. Iar acum în multe școli sunt tot mai multe bănci goale.

26 August 2021, 20:14 Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Copiii americani renunță la școală"

În Las Vegas, anul școlar a început deja de 3 săptămâni și printre cei mai ocupați sunt consilierii care încearcă să dea de urma celor care ar fi trebuit să se afle în băncile acum goale.

După ce a făcut clasa I exclusiv online, George, acum în clasa a II-a, este foarte speriat în mediul școlar. Nu a mai stat într-o sală de clasă cu alți copii de la grădiniță. Într-un final, mama a acceptat să-l aducă la școală.

Mulți alți copii însă lipsesc în continuare. Potrivit unui studiu de la debutul pandemiei, în toată țara în sistemul public de învățământ 3 milioane de copii au renunțat să mai participe la ore, inclusiv online.

Unii au fost mutați la școli private sau vor continua educația acasă, dar nu puțini pur și simplu au dispărut din evidențe.

Școlile primesc finanțare în funcție de numărul de elevi, așa că mulți administratori au decis să meargă din ușă în ușă ca să-i găsească pe copiii pe care i-au pierdut.

Și nici viitorul nu este încurajator.

Potrivit Departamentului pentru Educație, în clasele primare din America au fost înscriși pentru noul an școlar cu 1,5 milioane de copii mai puțin.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI