În pandemie, milioane de copii americani au renunţat la şcoală. Unitățile de învățământ primesc finanțare în funcție de numărul de elevi

26 august 2021, 20:14

În Las Vegas, anul școlar a început deja de 3 săptămâni și printre cei mai ocupați sunt consilierii care încearcă să dea de urma celor care ar fi trebuit să se afle în băncile acum goale.

După ce a făcut clasa I exclusiv online, George, acum în clasa a II-a, este foarte speriat în mediul școlar. Nu a mai stat într-o sală de clasă cu alți copii de la grădiniță. Într-un final, mama a acceptat să-l aducă la școală.

Mulți alți copii însă lipsesc în continuare. Potrivit unui studiu de la debutul pandemiei, în toată țara în sistemul public de învățământ 3 milioane de copii au renunțat să mai participe la ore, inclusiv online.

Unii au fost mutați la școli private sau vor continua educația acasă, dar nu puțini pur și simplu au dispărut din evidențe.

Școlile primesc finanțare în funcție de numărul de elevi, așa că mulți administratori au decis să meargă din ușă în ușă ca să-i găsească pe copiii pe care i-au pierdut.

Și nici viitorul nu este încurajator.

Potrivit Departamentului pentru Educație, în clasele primare din America au fost înscriși pentru noul an școlar cu 1,5 milioane de copii mai puțin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă