COOLTURA

În noul sezon, trei artiști sunt puși în valoare la Muzeul Național de Artă Contemporană: Ion Bitzan, Gheorghe Rasovszky și Wanda Mihuleac

Proaspăt deschis noul sezon expozițional de la Muzeului de Artă Contemporană din Capitală aduce în prim plan trei nume importante: Ion Bitzan, cu o carieră de 40 de ani, stins în 1997, Gheorghe Rasovsky și Vanda Mihuleac. Le vedem căutările din anii 70-80 până astazi. Iar la etajul 4 se întâmplă - să-i spunem episodul ludic, mai multe instalații de marionete. De fapt, e expoziția care-a reprezentat România la Bienala de la Veneția din 2016.

08 Decembrie 2017, 18:38 |
COOLTURA Nou sezon la MNAC
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Piesa de rezistență e o mare retrospectivă Ion Bitzan, un artist format în anii '50 în perioada realismului socialist, care-a parcurs apoi formulele avangardei, ale artei conceptuale și-ale pop art-ului, pentru ca în anii 80 să ajungă și la cartea obiect. A pictat mai multe portrete ale lui Ceaușescu și-ale soției lui.

Etajul 3 e plin cu lucrările lui Gheorghe Rasovszky, din '70 până astăzi. Titlul Anormal/Abnormal e un joc de cuvinte care traduce credința artistului că azi, în artă, nu mai poți face diferența între normalitate și opusul ei.

Wanda Mihuleac a venit tocmai de la Paris ca să-și vadă expoziția de la etajul 2. Ea trăiește în Franța de 30 de ani, iar lucrările alese de muzeu sunt în proporție de 90 la sută făcute în țară în anii '70-'80.

La ultimul etaj al muzeului e expoziția care-a reprezentat România la Bienala de Arhitectură de la Veneția, compusă din instalații cu marionete.

Vizitatorul e implicat, trebuie să manevreze mecanismele și să pună în mișcare păpușile.Iar reacțiile sunt de la amuzament până la reflecția amară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 25°C 22°C
CRAIOVA 26°C 25°C
BRASOV 20°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI