În nouă localități a început etapa a treia de vaccinare

10 martie 2021, 20:49

Timișoara e în carantină de luni, așa că programările pentru etapa a treia de imunizare au început deja. Pe lângă centrele deja existente, alte 14 noi fluxuri cu serul AstraZeneca vor fi deschise în oraș. Mai ales că a fost eliminată restricția de vârstă pentru imunizarea cu acest ser, impusă până acum la 55 de ani.

Flavius Cioca, director, Direcția de Sănătate Publică Timiș: „A crescut vârsta persoanelor care se pot vaccina cu acest tip de ser și constatăm de la o oră la alta că numărul acestor locuri disponibile scad”.

Peste 38 de fluxuri noi pentru serul AstraZeneca vor fi deschise special pentru localitățile cu rată mare de infectare.

Dr. Georgiana Moise, medic coordonator al unui centru de vaccinare: „Până în prezent nu am avut nicio reacție adversă pe care a trebuit să o raportăm”.

Două noi fluxuri de vaccinare vor fi deschise și în Alba Iulia, care se află de mai bine de o lună și jumătate în scenariul roșu. Capacitatea de imunizare va ajunge la peste 1.000 de persoane pe zi.

Și Braşovul este pe lista localităților unde centrele de vaccinare au fost suplimentate.

Allen Coliban, primar municipiul Brașov: „Braşovul va avea un total de 18 astfel de fluxuri. Este o atitudine bună, o atitudine pozitivă faţă de această campanie de vaccinare din partea braşovenilor”.

Vaccinarea a fost urgentată și în localitatea Sânpetru din județul Brașov. Dar și în Cluj-Napoca, Baia Mare, Zalău, Petroșani şi Giurgiu. Pentru restul țării, etapa a treia de vaccinare începe cel mai probabil din aprilie. De luni, se vor putea face programări, însă doar pe liste de așteptare.

Până acum, aproape 1,3 milioane de persoane au fost vaccinate anti-Covid, dintre care jumătate, cu ambele doze. S-au înregistrat peste 6.400 de reacții adverse, dintre care 18 sunt în investigare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite