În multe localități din mediul rural postul de Poliție închide la ora 16.00 sau a fost desființat din lipsă de personal

21 februarie 2022, 18:19

În comuna vasluiană Bălțeni, postul de poliție se închide la ora 16:00. Cu lacătul! Doar steagul sfâșiat de vreme și de vechime oferă vizitatorilor indicii că în casa bătrânească ar trebui să găsească un post de poliție.

Sindicaliștii susțin că astfel de situații pot fi întâlnite peste tot în țară. În acest moment, sunt sute de posturi de poliție care nu pot asigura patrule 24 de ore din 24 de ore, iar 15 sunt deja închise. Cel puțin asta arată datele puse la dispoziție de sindicatul Europol.

Știrile TVR au solicitat Inspectoratului General al Poliției Române să confirme datele sindicaliștilor, însă nu am primit un răspuns. Cert este, susțin sindicaliștii, că în multe localități din mediul rural, polițiștii sunt chemați de acasă dacă sunt înregistrate probleme după ora 16.00, iar intervențiile sunt întârziate din această cauză.

Ministrul de Interne recunoaște că există probleme legate de lipsa personalului, situație care pune în dificultatea inclusiv implementarea unor proiecte, cum ar fi, de exemplu, monitorizarea cu brățări electronice.

Șeful Poliției Române, Matei Benone, nu a vrut însă să răspundă la întrebările presei.

În acest moment, în structurile Ministerului Afacerilor Interne există un deficit de aproape 30 de mii de angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite