În maternitatea Giulești se văruieşte, însă managerul unei alte unităţi medicale susține că germenele rămâne în perete. Propunere: Spitalele să fie închise periodic pentru curățenie

5 decembrie 2018, 19:42

Se zugrăvesc toate saloanele, sălile de operaţie şi de naşteri din maternitatea Giuleşti. Muncitorii lucrează de la 7 dimineaţa până la 1 noaptea.

Managerul maternităţii Giuleşti susţine că inspectorii DSP au cerut doar curăţenie şi dezinfecţie. Iar zugrăveala se face cu o vopsea lavabilă acreditată de minister, care omoară germenii.

Celelalte opt maternităţi nu ar face faţă numărului mare de gravide, în cazul în care maternitatea nu se deschide. La Giuleşti urmau să nască luna aceasta peste 300 de femei. Clara este una dintre ele. A fost trimisă la maternitatea Polizu, unde a născut luni. Acolo, accesul vizitatorilor este limitat.

Pentru combaterea infecţiilor e nevoie şi de alte măsuri. Managerul Maternităţii Polizu propune ca toate maternităţile din Capitală să fie închise câte o lună pentru lucrări şi dezinfecţie. Cum s-a întâmplat în toamnă la Polizu.

La mijlocul lunii septembrie, compartimentul de terapie intensivă pentru nou născuţi de la maternitatea Polizu a fost închis. Pereţii au fost decopertaţi până la cărămidă, au fost tencuiţi, văruiţi şi apoi igienizaţi.

Acum, se face igienizarea maternităţii Elias. Iar internările au fost sistate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite