În luna aprilie se vor înregistra temperaturi normale pentru această perioadă a anului și ploi mai puține. Cum va fi vremea de Paști

Prognoza ANM
Prognoza ANM
31 martie 2019, 11:41

În prima săptămână a lunii, valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, dar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului.

În săptămâna 8 – 15 aprilie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Între 15 şi 22 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval. Precipitaţiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local în regiunile sudice, dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului.

Ultima săptămână din aprilie aduce de asemenea temperaturi în general în jurul celor specifice acestei luni în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului şi în general apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite