În loc să treacă un pod în 10 minute, fac un ocol de două ore. Zeci de oameni furioși au deblocat podul de la Voila, Brașov, și au cerut să li se spună când va fi construit unul nou

Mii de oameni parcurg un drum de 3 ori mai lung, pe alocuri neasfaltat, din cauză că nu se reface un pod. Pentru că lucrările la podul din Voila, județul Brașov, nici nu au început, oamenii au blocat drumul comunal. Podul peste Olt este singurul care face legătura cu baza militară de la Cincu şi pe el erau transportate și vehicule blindate. După luni de tergiversări, Hidroelectrica şi-a dat abia acum acordul pentru demolare şi construcţie, însă în condiţii stricte.

18 Iulie 2022, 20:21 (actualizat 18 Iulie 2022, 20:41) Știrile TVR |

După ce au deblocat drumul, oamenii tot nu au avut curaj să intre cu mașinile pe pod, de frică să nu fie amendați.

Primarul a pus mâna pe telefon și a sunat la firma de construcții. A primit alta veste proastă:

"- Lucrările se desfăşoară cu circulaţia închisă, că aşa a fost stabilit de la bun început. (...) Demolarea este problema. (...)

- Când preconizaţi că demolaţi podul? (...)

- În decurs de o lună sper să avem proiectul de demolare şi să se avizeze în şedinţă de urgenţă la Hidroelectrica".

Podul de peste Olt leagă centrul comunei Voila de satul Cincșor. De mai bine de un an e închis. Cele două localități se află la 2 kilometri una de alta, însă, de un an, oamenii fac 6 kilometri până acasă, pe la barajul Voila.

O bucată din drumul ocolitor este neasfaltată și în stare foarte proastă, deoarece pe el circulă zilnic multe mașini grele.

La intrarea în satul Cincșor se află un alt pod, proiectat și construit pentru trafic ușor, pe care ar trebui să treacă autovehicule de maximum 12 tone. Dar nimeni nu respectă limita de tonaj. E traversat și de convoaie cu camioane, cu mașini militare.

Primăria Voila spune că marți va semna contractul cu o firmă care va asfalta drumul comunal în câteva săptămâni.

Constructorul a deschis șantierul de un an și jumătate, dar nu a putut demola podul de la Voila, pentru că Hidroelectrica nu a avizat soluțiile propuse de dărâmare a structurii. Demolarea nu trebuie să afecteze cursul apei.

Cele două părți implicate în proiect trebuie să se pună de acord și, imediat ce structura veche va fi dată jos, noul pod se va construi repede. Părțile metalice și calea de rulare sunt deja aduse pe malul Oltului, și trebuie doar montate peste râu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI