În lenjerie intimă şi „pline de sânge”, protest inedit al femeilor din Estonia faţă de violurile soldaţilor ruşi în Ucraina

13 aprilie 2022, 13:40

Participantele la protest s-au aşezat în coloană, unele lângă altele cu faţa spre intrarea în Ambasada Rusiei din capitala Estoniei. Aveau faţa acoperită cu un sac negru, în partea de jos a corpului erau îmbrăcate doar în lenjerie intimă, în timp ce pe picioare li se scurtea un lichid roşu, care imită sângele. Cu totul, imaginea transmite mesajul unei agresiuni sexuale.

Cele câteva zeci de femei s-au adunat în fața clădirii ambasadei pentru a atrage atenția asupra abuzurilor soldaților ruși la adresa femeilor și copiilor în Ucraina.

„Soldații ruși violează și ucid femei și copii nevinovați în Ucraina. Oamenii care susțin acest război susțin, de asemenea, crimele de război, crimele discordante la care sunt complici. Acesta este mesajul nostru pentru susținătorii regimului Putin din Rusia, Estonia și de peste tot”, este mesajul organizatorilor protestului, relatat de ERR, un portal de ştiri în limba engleză din Estonia.

CONTEXT: Apar tot mai multe dovezi în privința crimelor împotriva umanității comise de ruși după retragerea din regiunea Kiev. O echipă BBC a mers într-un sat situat la 70 de km de capitală și a vorbit cu o femeie de 50 de ani, victimă a soldaților.

„Un soldat a intrat peste noi în casă. Eram eu cu soţul. Sub ameninţarea armei m-a dus într-o altă casă. Mi-a ordonat să mă dezbrac altfel mă împuşcă. Şi a început să mă violeze. După tot acest calvar, când s-a întors acasă și-a găsit soțul împușcat mortal”, a mărturisit o femeie.

Cazul acestei femei este departe de a fi singular. Liudmila Denisova, Avocatul Poporului din Ucraina: „Doar în subsolul unei case din Bucha, în jur de 25 de fete şi femei cu vârste între 14 şi 24 de ani au fost violate sistematic în timpul ocupaţiei. Nouă dintre ele sunt însărcinate”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite