În jur de 100 de persoane bolnave la bordul avionului Emirates care a decolat din Dubai cu destinația aeroportul JFK, New York

Aeronavă Emirates
Aeronavă Emirates
5 septembrie 2018, 20:34

100 de persoane au acuzat simptome de febră şi tuse la bordul zborului 203 al Emirates, care a aterizat la scurt timp după ora locală 09.00 (13.00 GMT), pe aeroportul John F. Kennedy, a informat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Maladiilor, într-un comunicat.

La bord se aflau cu cel puţin 521 de pasageri.

Anterior, compania Emirates, cu sediul în Dubai, informase că în jur de 10 pasageri „s-au simţit rău” în timpul zborului şi au fost transportaţi la spital, fără a specifica natura simptomelor.

Aeronava a fost trasă departe de terminal, astfel încât oficialii serviciilor de urgenţă să poată evalua situaţia, a comunicat autoritatea aeroportuară din New York şi New Jersey.

Casa Albă a anunţat prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders că monitorizează situaţia şi că preşedintele Donald Trump este ţinut la curent pe măsură ce apar noi informaţii.

Avionul Emirates este un Airbus A380 – cea mai mare aeronavă de pasageri din lume.

Angajaţii CDC lucrează împreună cu alte agenţii pentru evaluarea stării de sănătate a pasagerilor. Se fac aranjamentele necesare pentru transportul către spitale, a precizat purtătorul de cuvânt Benjamin Haynes, în comunicat.

Pasagerii care nu sunt bolnavi vor avea permisiunea să-şi continue planurile de călătorie, a indicat el.

O parte din pasagerii bolnavi au fost transportaţi la Jamaica Hospital Medical Center, cu simptome care nu le pun vieţile în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite