În județul Harghita s-au înregistrat temperaturi negative. La Joseni au fost minus 4,2 grade

19 septembrie 2019, 09:47

La Miercurea Ciuc termometrele au arătat minus 3,9 grade, iar la Topliţa au fost minus 3,6 grade Celsius, informează Agerpres.

La Odorheiu Secuiesc, temperaturile au fost mai ridicate, minima consemnată fiind de 1,6 grade Celsius. De asemenea, în tot judeţul a căzut brumă.

Potrivit meteorologului de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, Narcisa Milian, temperaturile sunt mai scăzute decât media perioadei, dar nu s-a înregistrat un record al acestei zilei, fiind ani în care temperaturile în Harghita au scăzut şi mai mult.

Această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre Nord, pe un fond de cer senin.

Locuitorii din Harghita sunt obişnuiţi cu astfel de valori de temperatură, în multe apartamente pornind centralele proprii pentru furnizarea încălzirii.

De asemenea, Societatea de Gospodărire Comunală din Miercurea Ciuc a început verificarea sistemului de încălzire şi este pregătită să furnizeze agent termic imediat ce asociaţiile de proprietari sau instituţiile publice vor cere acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă