În Herson, circa 600 de oameni „sunt ținuți ostatici” în „camere de tortură” și „detenție preventivă”

Ucraina - regiunea Herson ocupată de Rusia
Ucraina - regiunea Herson ocupată de Rusia
8 iunie 2022, 12:34

Din cei 600, jumătate „sunt ținuți ostatici în clădirea administrației regionale de stat Herson, într-un centru de detenție preventivă și în școala profesională nr. 17 din orașul Henichesk”, a declarat Tamila Tasheva, reprezentantul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Crimeea,  în cursul unui discurs televizat marți, citând agenții guvernamentale și activiști care au fugit recent din teritoriul ocupat.

Cei reținuți au fost descriși de Tasheva drept „ostatici civili, activiști, jurnaliști și prizonieri militari de război ”. Unii dintre oamenii reținuți au fost duși de la Herson la Simferopol – al doilea oraș ca mărime din Crimeea ocupată de ruși.

Aproape tot Hersonul – situat în sudul Ucrainei – a fost ocupat de Rusia.

Oficialii ucraineni estimează că cel puțin jumătate din populația civilă din Herson a părăsit regiunea în timpul războiului.

La sfârșitul lunii mai, administrația rusă din Herson a închis oficial granițele regiunii spre zonele din jur controlate de guvernul ucrainean.

Decizia a venit după ce punctele de ieșire din Herson erau deja blocate neoficial de câteva săptămâni, potrivit oficialilor ucraineni, care au susținut că oricine dorea să părăsească regiunea este trimis în Crimeea.

Eforturile administrației instalate de Rusia la Herson de a construi baze militare și de a promova ceea ce oficialii americani și ucraineni spun că ar fi un referendum fals pentru a face din regiune o „republică” sunt în desfășurare. .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite