În goana după un duhovnic. Mulţi dintre credincioşi aşteaptă ore bune pentru a-şi mărturisi păcatele

5 aprilie 2018, 11:34

Este trecut de miezul nopţii iar la biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, din inima Capitalei, încă vin cei care caută să se îngrijească de cele sufleteşti. Părintele Vasile Ioana îi aşteaptă şi nimeni nu pleacă neconsolat.

Un alt duhovnic căutat încă de la primele ore ale dimineţii este şi părintele Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Aici vin credincioşi din multe colţuri ale ţării iar coada formată de către cei care aşteaptă să îşi descarce tolba de frământări numără câteva sute de suflete.

Potrivit învăţăturii Bisericii, păcatele sunt mărturisite în faţa lui Dumnezeu iar preotul este doar cel care mijloceşte iertarea lor.

În istoria Bisericii au existat şi cazuri izolate de mărturisire publică dar acestea au fost înlăturate deoarece nu asigurau secretul Spovedaniei. Prin urmare, acum se practică numai mărturisirea particulară, în faţa duhovnicului.

Potrivit Bisericii, Taina Mărturisirii a fost întemeiată de Iisus Hristos şi mai apoi practicată de Apostoli şi de către urmaşii acestora, episcopii şi preoţii. Ea este împlinită odată cu împărtăşirea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Paștele la mănăstire, departe de agitația orașelor

Credincioşii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică Paştele

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor