În Germania vaccinarea împotriva rujeolei devine obligatorie de la 1 martie 2020. Parlamentul federal a adoptat o lege în acest sens

Vaccin împotriva rujeolei - Germania
Vaccin împotriva rujeolei - Germania
15 noiembrie 2019, 08:57

În Bundestag, 459 de parlamentari au votat în favoarea propunerii, 89 au fost împotrivă, iar 105 s-au abținut.

Potrivit noii legi, părinții trebuie să demonstreze că și-au vaccinat copiii înaintea înscrierii la grădiniță sau la școală. În cazul în care nu vor putea dovedi că și-au vaccinat copiii,  riscă amenzi de până la 2.500 de euro.

Părinții copiilor care sunt deja înscriși la grădinițe și școli vor trebui să aducă dovada vaccinării până la data de 31 iulie 2021.

„Protecția împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”, a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a adăugat că legea se va aplica și în cazul angajaților grădinițelor, școlilor, unităților sanitare și angajaților din centrele pentru refugiați.

DPA notează că vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei sunt sigure și eficiente, însă medicii din întreaga lume sunt nevoiți din ce în ce mai des să ducă lupte împotriva campaniilor anti-vaccinare.

Institutul Robert Koch arată că  501 persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul acesta în Germania. Potrivit recomandărilor specialiștilor, pentru prevenirea bolii este necesar ca 95% din populație să se vaccineze.

Rujeola, cunoscută și sub denumirea de „pojar”, este o boală infecțioasă extrem de contagioasă.

În 2011, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estima că 158.000 de persoane mor anual la nivel mondial din cauza acestei boli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite