În Germania au fost descărcate vehicule de luptă Bradley care fac parte din ultimul pachet de sprijin al SUA pentru Ucraina. Lituania încarcă în camioane arme antiaeriene destinate Kievului

11 februarie 2023, 20:28

Polonia insistă ca livrările de armament occidental să se producă înainte de martie-aprilie, când se estimează că ar putea avea loc o nouă ofensivă majoră a rușilor.

Am fost primii din UE care am livrat armament greu și alte echipamente Ucrainei, a declarat șeful guvernului de la Varșovia. El a apreciat că partenerii europeni nu au o opinie unitară când vine vorba de asigurarea cantităților de muniție cerute de Kiev.

Ne pregătim pentru noul „Ramstein”, pentru noile opțiuni de apărare pe care ar trebui să le deschidem alături de partenerii noștri, a declarat președintele Zelenski, la întoarcerea din maratonul diplomatic european.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Acestea sunt înţelegeri foarte importante şi am primit semnale bune cu privire la rachetele cu rază lungă de acţiune, tancuri şi următorul nivel al cooperării noastre, aviaţia de luptă. Dar trebuie să continuăm să facem eforturi în această privinţă.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei:Dezbaterea privind avioanele de luptă, care abia începe, trebuie încheiată cu o decize a NATO. Polonia va decide dacă pot fi transferate avioane de luptă în Ucraina dacă va fi o hotărâre unanimă a NATO.

Lituania încarcă în camioane arme antiaeriene pentru a fi expediate în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării, este vorba despre zeci de tunuri și alte echipamente.

Jurgis Norvaisa, purtător de cuvânt al forţelor armate lituaniene:Acest echipament este în stare de funcționare. Cu o săptămână în urmă, am instruit soldaţi ucraineni. Am avut un exercițiu de tragere reală. Ucrainenii au fost instruiți cum să folosească acest echipament. Și de ce facem asta? Acest răspuns este foarte simplu: Lituania este cu Ucraina de la începutul războiului, din 2014.

În portul Bremerhaven din Germania au fost descărcate vehicule de luptă Bradley, lansatoare de rachete și alte echipamente militare, care fac parte din ultimul pachet de sprijin pentru Ucraina anunțat de SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă