În Galați nu se mai fac înmormântări duminica, din cauza lipsei de personal

Situație neobișnuită la Galați. Din cauza lipsei de personal, Administrația Cimitirelor a decis ca din această săptămână să nu se mai facă înmormântări duminica. Decizia i-a revoltat pe gălățeni, care se întreabă ce vor face cu cei decedați.

25 August 2021, 16:50 (actualizat 25 August 2021, 20:43) |

După ce a încercat zadarnic să angajeze gropari, Societatea de Gospodărire Urbană a decis suspendarea înmormântărilor în zilele de duminică, cu excepția celor care au murit de COVID 19. Directorul societății susține că e singurul mod în care poate respecta legislația și dreptul la odihnă al salariaților.

Dragoș Magearu, director Societatea de Gospodărire Urbană Galați: "Recomandarea a fost foarte clară în respectarea Codului Muncii, în respectarea repausului săptămânal de 48 de ore consecutiv. Personalul care deservește această activitate venea la lucru duminică pentru că era stimulat de fiecare petent care avea o înhumare."

Doar 15 gropari lucrează în acest moment în cele 3 cimitire publice administrate de Consiliul Local Galați. Oamenii sunt plătiți cu salariul minim pe economie și se bazau pe banii câștigați în plus, în week-end.

Anunțul i-a luat prin surprindere pe gălățeni.

Potrivit normelor sanitare, persoanele decedate trebuie îmbălsămate înainte de înmormântare și depozitate doar în spații special amenajate. Însă amânarea înmormântării poate traumatiza familia celui decedat.

Dr. Valentin Boldea, medic de familie: "Apariția epuizării fizice și psihice prin prelungirea acestei perioade de suferință, ducând în final la acutizări ale unor suferințe cronice. Depresia de doliu, o suferință destul de frecventă a familiilor care pierd pe cineva drag."

Deși în fiecare lună Societatea de Gospodărire Urbană scoate la concurs posturi de gropari, până acum nimeni nu s-a arătat interesat de aceste locuri de muncă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI