În Franța a fost aprobat permisul de vaccinare. Documentul va permite accesul în baruri, restaurante, cinematografe, târguri, muzee, mijloace de transport interregionale

În Franța a fost adoptată legea permisului de vaccinare. Documentul va fi obligatoriu în aproape toate activitățile publice, inclusiv transportul în comun. Noile reguli vor intra în vigoare după ce vor fi soluționate toate contestațiile depuse la Consiliul Constituțional. Corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche, are amănunte.

17 Ianuarie 2022, 17:43 (actualizat 17 Ianuarie 2022, 18:50) Știrile TVR |

Textul de lege care prevede transformarea permisului sanitar în permis de vaccinare a trecut cu 215 voturi pentru, 58 împotrivă, 6 abțineri.

Permisul de vaccinare va permite accesul tuturor persoanelor de peste 16 ani în baruri, restaurante, cinematografe, târguri, muzee, activități de petrecere a timpului liber, transporturi interregionale.

Pentru grupa de vârstă 12-15 ani, rămâne valabil permisul sanitar care permite accesul și pe bază de test.

Cei mai mulți francezi cred că pașaportul de vaccinare reprezintă un pas spre o viață cât mai aproape de normal, în ciuda exploziilor de contaminări din ultima perioadă.

Permisul de vaccinare nu va fi obligatoriu pentru accesul în unitățile medicale de pe teritoriul Franței.

Parlamentarii din opoziție, în special socialiștii, au anunțat că vor constesta legea la Consiliul Constituțional, ceea ce înseamnă că legea ar putea intra în vigoare în câteva zile.

Zecii de mii francezi au ieșit, din nou, în stradă, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a protesta față de introducerea permisului de vaccinare.

Populația Franței este complet imunizată în proporție de 78%.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI