În Europa și SUA a crescut numărul acțiunilor antisemite. Cimitirul evreiesc din Viena și pietrele memoriale ale Holocaustului din Roma au fost vandalizate

1 noiembrie 2023, 19:09

Pe străduțele înguste ale cartierului evreiesc din Roma, în pavaj, din loc în loc sunt montate niște plăcuțe din aramă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de acolo, au fost ridicați evreii și duși în lagărele de concentrare. Plăcuțele, menite să amintească lumii atrocitățile comise de naziști, au fost noaptea trecută vandalizate.

”Am trecut pe aici. Am ieşit pe la patru, dar după două ore era deja curat”, a spus o femeie.

”Cine face aşa ceva, din motive pe care nu le înţeleg, e fascist. Am venit să aducem un omagiu evreilor”, a spus un bărbat.

Trăim într-o lume a ororilor. Aceste plăcuţe sunt aici să ne amintească de ororile din trecut. Cei care au încercat să le distrugă nu fac altceva decât să se identifice cu aceste orori”, a spus o altă persoană.

Secțiunea evreiască a cimitirului central din Viena a fost incendiată. Vestibulul sălii de ceremonii a fost complet ars, svastici și cuvântul „Hitler” au fost vopsite cu spray pe peretele exterior. În ciuda unui nivel de avertizare pentru terorism ridicat și în Austria, din cauza războiului din Orientul Mijlociu și a declarațiilor politicienilor de a proteja instituțiile evreiești, cimitirul nu fusese păzit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite