În ce condiții vor merge la școală elevii claselor a VIII-a și a XII-a din 2 iunie. Reguli noi pentru angajați și angajatori, după 15 mai

Şcolile şi liceele se redeschid parţial, dar elevii și profesorii care au probleme de sănătate sau locuiesc cu persoane de peste 65 ani au interzis în clase. Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat regulile după care vor învaţa elevii din anii terminali care revin la cursuri. Sunt reguli şi pentru angajații din domeniile care îşi reiau activitatea după 15 mai.

09 Mai 2020, 19:33 (actualizat 09 Mai 2020, 22:15) Știrile TVR |
Reguli noi la școală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a sunt singurii care reiau orele în clase, din 2 iunie, pentru că au de pregătit Evaluarea şi Bacalaureatul. Vor mai participa timp de zece zile la cursuri după reguli noi, necunoscute până acum.

La ore au acces doar câte zece elevi și nu mai mult de trei ore, pe zi, cu pauze de zece minute între ore. Toți elevii vor purta măști de protecție, la fel și profesorii sau alţi angajaţii ai şcolilor.

Şi nimeni nu intră în clasă decât după dezinfectare şi verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade.

Este interzis accesul elevilor și profesorilor care au probleme de sănătate sau care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani. Regulile de igienă şi protecţie sunt obligatorii şi la Examene. Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie.

Pentru elevii care nu se pot prezenta la examene din motive medicale se caută soluţii dedicate: cel mai probabil vor susține testele acasă, sub supravegherea profesorilor. Detaliile vor fi anunţate în următoarele zile.

În condiții speciale vor lucra și angajații din domeniile care reiau activitate după 15 mai. Toți vor purta obligatoriu măști de protecție și se vor spăla pe mâini de cât mai multe ori. Distanța dintre posturile de lucru trebuie să fie de cel puțin un metru și jumătate, iar birourile așezate față-n față, trebuie separate de paravane dezinfectate.

Se vor dezinfecta de câte ori este nevoie şi toate suprafețele de lucru, la începutul programului și la fiecare patru ore. Angajații vor avea pauze de masă pe rând, cu respectarea distanței sociale de minimum 2 m.

Toate încăperile vor fi aerisite regulat, iar în cazul celor cu sisteme de climatizare prin reciclarea aerului se va face nebulizare o dată pe săptămână.

Toate aceste măsuri înseamnă investiții pentru angajatori. Şi programul de lucru trebuie regândit astfel încât angajații să ajungă decalat la lucru pentru a evita aglomerația. Oricine va prezenta simtome asociate noului virus nu va avea acces în spațiile de lucru.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI