În ce condiții s-ar întoarce Nicușor Dan în USR. Elek Levente este președinte interimar al partidului

USR se pregătește pentru alegerea unui nou președinte. Nicuşor Dan şi-a dat demisia din fruntea celei de a treia forte politice din Parlament, după ce aseară conducerea partidului a decis prin vot să se poziţioneze împotriva schimbării Cosnstituției, pentru redefinirea familiei. Preşedintele demisionar şi-a lăsat însă o portiţă. În cazul în care un for de conducere superior va anula decizia, Nicuşor Dan e dispus să revină în partid. Doar că liderii USR par hotărâți să ducă procedurile până la capăt.

01 Iunie 2017, 23:14 (actualizat 01 Iunie 2017, 23:45) |
În ce condiții s-ar întoarce Nicușor Dan în USR
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Demisia nu este efectivă până când atât filiala sector 6, cât şi Biroul Politic nu vor lua act de aceasta. Până atunci, cei apropiaţi de Nicuşor Dan fac demersuri pentru convocarea Comitetului Politic, un for superior care ar putea întoarce decizia luată aseară privind redefinirea familiei.

Partidul pare scindat în acest moment, cele două tabere neputând să se pună de acord nici măcar pe interpretarea statului.

Biroul Naţional al USR regretă decizia lui Nicușor Dan și a decis în această seară să covoace forul lărgit de conducere, dar și un nou Congres. Președinte interimar va fi Elek Levente, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi.

Joi seara, la TVR, Nicușor Dan a declarat că, dacă forurile superioare ale formațiunii vor lua o decizie contrară celei anunțate de Biroul Național al USR, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție, va face o cerere de reînscriere în partid.

"Mi-am dat demisia, am trimis-o prin e-mail la Biroul Local al filialei sector 6. În secunda în care ei se vor întruni, vor lua act de demisie (...) Numai că în situația aceasta, chiar dacă USR este o instituție tânără și are aspecte fragile, există un statut care prevede că atunci când președintele este în imposibilitatea să își exercite mandatul, vicepreședintele care a avut cele mai multe voturi la Congres preia conducerea interimară, în persoana lui Elek Levente, o persoană foarte bună pentru poziția aceasta. Partidul mai are niște foruri mai înalte decât cel care a luat decizia de ieri și forurile acestea pot să ia decizia contrară, în sensul că nu ne pronunțăm pe referendumul pentru familie. În situația aceasta eu voi face o cerere de reînscriere în partid", a precizat Nicușor Dan.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN POLITIC
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 25°C 22°C
CRAIOVA 26°C 25°C
BRASOV 20°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI