În căutarea unui pat ATI Covid, o cursă contracronometru

19 aprilie 2021, 21:19

Criza locurilor de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 transformă misiunea medicilor într-o luptă contracronometru. Dar şi atunci când se găseşte un pat liber transferul unui pacient este la limită. Pentru cei afectați grav de noul coronavirus fiecare gură de oxigen este vitală.

Mai multe aeronave militare au tot adus de la începutul lunii aprilie la Iaşi pacienţi care aveau nevoie de terapie intensivă pentru a supravieţui.

Pe 9 aprilie, o aeronavă Spartan ducea la Iași 3 bolnavi care au fost apoi trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul de Boli Infecţioase. Unul dintre ei nu a mai putut fi salvat. Alţi 5 pacienţi din Bucureşti au fost tranferaţi în urmă cu două zile, dar doi dintre ei s-au stins câteva ore mai târziu.

Aseară, zborurile au continuat. Trei pacienţi, din București, Tg. Mureş şi Piatra Neamţ au fost duși în secția ATI de la Spitalul de Neurochirugie.

În județul Iași, mai erau astăzi la prânz doar 16 paturi de ATI pentru bolnavii de COVID 19 din cele 75 pregătite.

Medicii atrag atenţia că, în paralel, trebuie găsite soluții şi pentru pacienții cu alte afecţiuni care au nevoie de terapie intensivă. Şi paturile destinate acestora sunt tot mai puţine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite