În căutarea pensiilor pierdute. Sute de foști parlamentari, acum pensionari, au dat în judecată Parlamentul României după ce legea care le anulează pensiile de demnitari a intrat în vigoare

27 aprilie 2021, 10:18

Foștii  parlamentari care cum sunt pensionari au ales să se războiască în instanță cu instituțiile pe care le-au reprezentat unul sau mai multe mandate. Lupta în justiție cu Parlamentul se duce prin tribunalele județene. Au fost depuse 20 de cauze la 20 de astfel de instanțe. Decizia a fost determinată de intrarea în vigoare a legii care anulează pensile speciale oferite senatorilor și deputaților la împlinirea vârstei de pensionare.  

Sute de pensionari  care au deținut statutul de demnitar consideră actul normativ ca fiind unul neconstituțional. Printre aceștia se numără și șapte foști demnitari olteni. Ei se consideră discriminați în comparație cu celelalte categorii de beneficiari de pensii speciale și susțin că prin această lege se aduce o jignire celor care în ultimii 30 de ani i-au reprezentat pe români. Aceștia consideră legea drept un atac la Parlament, cea mai importantă instituție a unui stat democratic.

O parte dintre foștii parlamentari susțin că regretă decizia de a face politică și a candida pentru un post de deputat sau senator, după ce pensia specială le-a fost anulată. Ei consideră că veniturile oferite pentru demnitatea deținută în trecut vine să le suplinească veniturile pe care în timpul mandatelor nu le-au putut obține din cauza restricțiilor pe care le-au avut.

Sumele pe care foștii parlamentari de Olt le-au pierdut în urma intrării în vigoare a legii prin care se anulează acordarea pensiilor speciale variază între 4.300 lei și peste 12.000 lei. Lupta foștilor demnitari cu Parlamentul se duce prin intermediul tribunalelor din 20 de județe.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite