În căutarea libertăţii. O tânără saudită a renunțat la religia islamică și cere azil în Australia

7 ianuarie 2019, 21:25

Speriată și confuză, tânăra de 18 ani s-a baricadat în camera hotelului din capitala Thailandei și a cerut sprijinul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.

Rahaf pretinde că se află în tranzit pentru a cere azil în Australia, țară pentru care are viză. În timpul escalei la Bangkok a fost arestată și un diplomat saudit i-a reținut pașaportul.

Tânăra a explicat că a fugit de familia ei care ar fi persecutat-o doar pentru că și-a tăiat părul.

Serviciile de imigrație thailandeze afirmă că fata încearcă să scape de o căsătorie aranjată. Au dat asigurări că nu va fi trimisă în țară împotriva voinței sale.

Inițial, autoritățile thailandeze au vrut să o trimită acasă pe tânără. Susțineau că pe pașaportului său nu era nicio viză pentru Australia.

Aflate sub presiunea presei internaționale, serviciile de imigrație au dat un pas înapoi. Soarta fetei este încă incertă.

Acum doi ani a avut loc un caz similar.

O tânără de 24 de ani, tot din Arabia Saudită, aflată în tranzit spre Australia via Filipine, a fost luată de familia ei de pe aeroportul din Manila. A anunțat pe o rețea de socializare că viața ei este în pericol. O dată ajunsă în Arabia Saudită nu s-a mai știut nimic de soarta ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă