TELEJURNAL REGIONAL

În căutarea de soluții pentru migranții bolnavi de COVID-19

Focar de covid 19 în rândul migranţilor din Timişoara. 17 persoane de la centrul de carantina au fost depistate pozitiv. Rămâne încă nerezolvată problema spațiului, după ce Internatul liceului CFR s-a închis.

08 Aprilie 2021, 10:39 (actualizat 08 Aprilie 2021, 11:45) |
În căutarea de soluții pentru migranții bolnavi de Covid
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sunt deja 2 zile de când Direcția de sănătate publică nu mai are unde să pună în izolare migranţii din custodia poliției de frontieră. Momentan, 70 de persoane așteaptă să fie preluate pentru triajul epidemiologic vamal. Între timp, migranţii au primit medicamente din partea comunităţîi.

COVID-19 s-a extins cu rapiditate în rândul migranților de la centrul de caranntinare al primăriei Timişoara, astfel că autoritățile au fost nevoite să închidă unica locație în care se pot adăposti oameni care trebuie carantinati și nu au domiciliul în Romanai și nici alte posibilități.

Poliția de frontieră depistează zilnic migranți ilegali care trebuie să stea în izolare pentru că vin din zone cu largă răspândire COVID. Este vorba despre ţări aflate în scenariu galben precum Serbia, însă în acest momemnt nu au unde să îi ducă.

Dintre cei depistați pozitiv la vechiul centru de carantină, un singur bărbat a fost spitalizat după ce a făcut febră mare, iar astăzi o echipa de la spitalul Victor Babeș le-a verificat starea de sănătate și le-a recomandat tratament.

Imamul din Timișoara a donat medicamentele, iar comunitatea locala s-a mobilizat cu mâncare pentru ajutorarea lor.

Centrul de carantină de la Liceul CFR a funcționat 4 luni. Peste 2300 de migranți au fost adăpostiți, au primit hrana și au fost testați, iar mai apoi transferați la Inspectoratul general pentru imigrări. Comunitatea locală și ONG-uri active precum LOGS și Banca Regională de alimente, au făcut front comun cu Direcția de asistență socială a municipului Timișoara pentru a acoperi nevoile primare ale refugiaților.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI