În Capitală a început maratonul vaccinării anti-COVID. Oricine dorește să se vaccineze o poate face până luni, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională

7 mai 2021, 10:33

Startul maratonului s-a dat la ora 16.00, când primele zece persoane au intrat în centrul de vaccinare de la Sala Palatului. Medicul Valeriu Gheorghiţă este unul dintre cei 1200 de voluntari, organizaţi în 3 schimburi, care participă la imunizare.

Primii doritori de vaccinare au venit la Sala Palatului cu câteva ore înainte. Iar la deschidere, zeci de persoane așteptau la intrare.

Maratonul vaccinării din București se desfășoară în două mari locaţii: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, care ramân deschise non stop până luni dimineața, la ora 8.00.

Primele doze s-au administrat rapid și fără probleme.

În cele trei zile de maraton, şi la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională vor fi şi momente artistice susţinute de artişti de renume: operetă şi muzică de cameră.

ACTUALIZARE Prezent vineri seara la centrul de vaccinare de la Sala Palatului,  Florin Cîțu a declarat că organizarea este una exemplară și a mulțumit medicilor și tuturor voluntarilor care participă. Premierul a subliniat că de azi, în România, oamenii se pot vaccina fără programare, caz unic în Europa. Prim ministrul a subliniat că doar prin vaccinare putem ca, de la 1 iunie să facem un pas important spre normalitate.

Participă aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti.

Dintre cei 1.200 de voluntari – 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete.

Se va organiza și un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului.

De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

În Capitală, circulația unor autobuze va fi extinsă și pe parcursul nopții, pentru ca bucureștenii sa poată ajunge la centrele de vaccinare.

Maratoane ale vaccinării vor fi organizate în perioada următoare în mai multe orașe din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă