În Capitală, caloriferele ar putea rămâne reci la iarnă

5 septembrie 2018, 20:21

Fuziunea celor două companii, RADET și Elcen, de care depind apa caldă și căldura bucureștenilor racordați la sistemul centralizat, este o promisiune de care se vorbește de ani de zile. Actualul primar al Capitalei declara la preluarea mandatului că fuziunea va fi principalul obiectiv. Deocamdată, însă, cele două companii sunt în insolvență și așteaptă o soluție care să le salveze.

Pentru că acest lucru să nu se întâmple, primăria generală a decis fuzionarea celor două companii.

Planul inițial nu a stat însă în picioare, așa că municipalitatea a prezentat recent Guvernului o altă soluție „salvatoare”: transferul de activitate și active ale ELCEN către Compania Municipală Energetic, societate înființată de Primăria Generala cu rolul de a „revitalizarea sistemului de termoficare” din București. Și această soluție a fost pusă însă la sertar.

Contactați de TVR, reprezentanții ANRE ne-au transmis că, deocamdată, refuză să comenteze acuzațiile aduse de către primarul general.

Sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti este cel mai mare din România şi furnizează în prezent energie termică pentru aproximativ 560.000 de apartamente, precum şi pentru 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă