În Capitală, aproape 5000 de persoane dorm sub cerul liber. Ambasadorul Marii Britanii a dormit printre oamenii străzii

Viata lor este o continua lupta pentru supraviețuire! În fiecare noapte, dorm sub cerul liber, iar dacă este frig se înghesuie prin canale, scări de blocuri, barăci sau case ruinate. Ziua, își caută de muncă pentru a avea măcar o pâine până seara.

 

14 Octombrie 2017, 13:15 (actualizat 14 Octombrie 2017, 14:53) |
Viața pe străzi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Oamenii strazii sunt, de cele mai multe ori, huliţi şi mai nimeni nu le ştie povestea de viaţă.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a dormit azi noapte sub cerul liber în capitală alături de alte 15 persoane. A vrut să atragă atenția asupra vieții crude a oamenilor străzii.

În Capitala, sunt aproximativ 5.000 de persoane fără adăpost și îi vedem aproape în toate cartierele, chiar și în centru. Printre ei este și Marian, care a pierdut totul după ce a rămas șomer.

Simona și Adina și-au făcut culcuș pe peronul Gării de Nord. Povestesc că au fost abandonate de familie când aveau 6 ani și nu au reușit să își facă nu rost. Pentru toți acești oameni dar și pentru cei cărora viata le-a adus numai greutăți, speranța vine de la asociațiile non guvernamentale. De aproape cinci ani, "Zâmbetul Îngerilor" le aduce, în fiecare noapte, alimente donată de supermarketuri.

Situația oamenilor străzii este și în atenția Ambasadei Marii Britanii din România. Paul Brumell însoțit de directorul British Council Romania și președintele Camerei de Comerț Romano-Britanică au petrecut și ei noaptea sub cerul liber. Au dormit pe bucăți de carton, în saci de dormit.

Evenimentul inedit a fost organizat de Asociata "Casa Ioana" care vrea să responsabilizeze autoritățile locale să nu uite de oamenii străzii.

Conflictele familiale și divorțul sunt principalele cauze pentru care care multi au ajuns să trăiască în stradă, potrivit Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență, Samusocial. 60 la sută dintre oamenii străzii sunt bărbați. Nu exista însă o cifra exacta a celor care nu au adăpost.

Cauzele celor care trăiesc în stradă

47,5 - conflict familial, divorţ

19,44 - înşelătorii imobiliare

6,80 - imposibilitatea plăţii întreţinerii, chiriei

6,36 - pierderea locului de muncă

4,43 - creşterea într-un centru de plasament

3,98 - detenţie

1 -alcoolul

sursa: samusocial.ro

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI