În bucătării s-au dat sâmbătă ultimele teste pentru cele mai gustoase preparate tradiționale de Paști. Secretele din rețetele de drob și cozonac

15 aprilie 2023, 19:15

Suntem în satul Odaia Manolache din județul Galați, acasă la Ecatenia Hulea. A învățat de la mama ei cum să gătească preparatele speciale de Paște. Pentru ca rețetele și obiceiurile să fie duse peste generații, în fiecare an strânge în jurul ei mai multe tinere.

Când ouăle sunt gata, gospodinele încep să pregătească drobul de miel.

Drobul, plin cu verdețuri culese din grădină, este apoi pus în cuptor pentru 40 de minute.

De pe masa de Paști nu vor lipsi sarmalele în foi de viță, cozonacii și pasca.

În satele din munții Apuseni, toate gospodinele fac pâine, pască și cozonaci după rețete vechi, primite de la mamele sau bunicile lor.

După ce lasă aluatul la dospit, îl umplu cu multă nucă ori mac, uneori și cu rahat. Cozonacii se ung cu ou și se pun în cuptorul încins din vreme. Între timp, se pregătește și aluatul pentru cea mai gustoasă pâine.

După ce e scoasă din cuptor, pâinea se bate bine și se așază lângă cozonaci. Când amestecul îmbietor de mirosuri ajunge în toată casa, ești gata să împarți bucatele cu cei dragi, la masa sfânta de Paști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite