În bancă, alături de elevi. O învățătoare școlită la Oxford vrea să schimbe sistemul de predare în școlile românești

Scriu, citesc, semnează, dar nu înţeleg ceea ce citesc! Așa sunt peste 40% dintre elevii români, situație care ne plasează, la acest capitol, pe primul loc în Uniunea Europeană. Lupta împotriva analfabetismului funcțional trebuie să plece, în primul rând, din clase, spun experții. E nevoie de metode care să atragă elevii spre învățătură. Claudia Chiru, o învățătoare din Capitală, a făcut deja o "revoluție" în școala în care predă. Intră la ore, se așeaza uneori în bancă și caută, împreună cu elevii, răspunsuri. Ceilalți profesori sunt încurajați să îmbrățișeze schimbarea.

12 Martie 2018, 21:22 (actualizat 13 Martie 2018, 07:49) |
Educație cu prietenie și dragoste
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Elevii de clasa a II-a ascultă muzică și învață fracțiile: așa arată o oră atipică de matematică într-o școală de stat. "Vinovată" de această situație este o învățătoare care și-a propus să schimbe sistemul de predare în școlile românești. Claudia Chiru a fost instruită la Oxford.

"Această metodă de predare, așa cum o vedeți, a început din nevoia mea de a ajunge mai bine la sufletele lor. [...]  Am început să mă interesez mai mult de nevoile fiecărui copil, de dorințele lui și am început să  construiesc o relație cu ei", spune învățătoarea.

La orele Claudiei, elevii sunt colegi de clasă. Învățătoarea obișnuiește să se așeze în bancă, alături de copii, pune întrebări și caută răspunsuri cot la cot cu ei.

Materiile sunt învățate în joacă.

Modul de predare al învățătoarei este susținut și de către Inspectoratul Şcolar, care are și o platformă numită Resurse Educaționale Deshise, unde dascălii cum este Claudia sunt încurajați să filmeze și să posteze metodele altfel de predare.

Și comunitatea mediului de afaceri se implică în instruirea profesorilor care vor să fie altfel.

Anual, aproximativ 300 de profesori din Capitală merg anual la schimburi de experiență la școli din afara țării. Puțini sunt însa cei care revin în clase cu metode inovative de predare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI