În Australia a început goana după aur. Căutătorii sunt stimulați de prețul în creștere

7 septembrie 2020, 08:05

Când uncia de aur a ajuns să coste 2000 de dolari, un asemenea peisaj arid nu mai sperie pe nimeni. Sunt folosite diverse dispozitive, cel mai comun fiind detectorul de metale.

John Walton, căutător: Întâmpini multe dificultăţi şi trebuie să sapi pentru că în final să te alegi cu nimic, dar este bine dacă știi că prețul aurului este atât de mare.

De-a lungul anilor, dealurile din Conclurrz, Queensland au produs multe surprize. De mai bine de două decenii, mina de aur de aici este închisă. Acum există speranțe că ar putea fi redeschisă.

Rob Watkins, manager de resurse naturale: Când preţurile sunt normale, nimeni nu e interesat de aceste zăcăminte. Dar de când preţul aurului a luat-o în sus în ultimul an, totul s-a schimbat.

Un individ a fost norocos și a găsit o pepita undeva în nord vestul Queenslandului. Nu vrea să vorbească despre asta de teama că va atrage alți căutători la comoara lui.

E bine de știut că nu oricine poate alerga după metalul prețios. ca să-l poți valorifica ai nevoie de un certificat de căutător emis de stat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite