În Australia a fost creat un gel care ucide super-bacteriile

4 aprilie 2018, 21:14

De două ori pe zi, Brian Benger merge la baie unde își administrează singur în nas un gel fără care nu ar putea să-și vadă de treburile zilnice. Brian suferă de zeci de ani de sinuzită cronică, a fost operat de mai multe ori, însă are în corp și o bacterie rezistentă la antibiotice, iar problemele reapar imediat.

Împotriva acestor super-bacterii cercetătorii universității din Adelaide ar putea oferi o soluție: un compus chimic care imită hrana preferată a acestor bacterii, adică fierul.

Acest gel inovator se va aplica imediat după operație de sinuzită și ar putea ajuta până la 150 de mii de australieni care suferă de această afecțiune.

Cercetătorii australieni au început testele pe bolnavii cu sinuzită cronică, sunt încrezători în succesul lor și se gândesc deja la modificarea acestui proces pentru a contracara și alte super-bacterii mortale, cum este stafilococul auriu.

În absența unor soluții de acest fel, rezistența la antibiotice riscă să devină o pandemie care, potrivit OMS, până în 2025 va ucide peste 10 milioane de oameni anual.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite