În Argentina a fost inaugurată prima școală publică sustenabilă. Funcționează cu energie verde, iar elevii își cultivă singuri mâncarea

Premieră în sistemul de învățământ din Argentina, unde a fost inaugurată prima școală publică sustenabila. Instituția este realizată exclusiv din materiale reciclabile, funcționează cu energie verde, iar tinerii elevii își cultivă mâncarea pe care o consumă la școală.

19 Aprilie 2018, 07:53 (actualizat 19 Aprilie 2018, 15:11) |
$article.media.images[0].description
Prima școală publică sustenabilă din Argentina"

Elevii unei școli din Mar Chiquita, un sat situat la 450 de km sud de Buenos Aires, abia așteaptă să înceapă orele. Și asta pentru că școala lor este unică în Argentina. Este construită din 25 de tone de gunoi. Mai exact, au fost folosite două mii de cauciucuri de mașină, 10 mii de sticle, 14 mii de cutii de aluminiu și 200 de metri patrati de carton.

Ema Piccirilli, elevă: "În cealaltă școală unde am învațat aveam grija de mediu în alte moduri. Aici, însă, pâna și școala în sine are grijă de mediu."

Școala nici măcar nu este conectată la rețelele de energie și apă. Curentul este obținut prin panouri solare, iar apa este apă de ploaie colectată și purificată.

Silvana Vivas, profesoară: "Aici suntem privilegiați, pentru că suntem înconjurați de natură  care acum este un constant instrument de predare. Lecțiile nu vor mai fi teoretice și cred că este o schimbare binevenită pentru toată comunitatea."

În acest mediu și educația diferă, pentru că, pe lângă orele obișnuite de matematică sau citire, copiii învață de mici știința prin studierea propriei școli, dar și pentru că participă la cultivarea plantelor în sere - de acolo vine si mare parte din mâncarea servită elevilor.

Această școală din Argentina este realizată după un model creat de arhitectul american Michael Reynolds și este doar a doua din America de Sud, după o instituție similară inaugurata în Paraguay în 2016.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI