În anul centenarului vom avea, în total, încă 100 de kilometri de autostradă dacă nu va ploua

6 noiembrie 2018, 20:19

Ultimii 3,3 kilometri ai autostrăzii București-Ploiești sunt aproape gata. Mai trebuie trasate marcaje pe asfalt, iar pe pod se montează încă parapete și rosturi de dilatare.

Constructorul, o companie elenă, a adus inclusiv muncitori din Grecia pentru ca lucrările să fie gata cât mai repede.

Odată cu Autostrada urbană va fi deschis circulației și nodul rutier de la Moara Vlăsiei. Rămâne nerezolvată, însă, problema intrării în București: lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză abia au început.

Până la sfârșitul anului, ar mai trebui recepționați încă 15 de km din Autostrada Transilvania, între Ungheni și Iernut. Dar și loturile trei și patru ale autostrăzii Lugoj-Deva, 45 de kilometri între Şoimuş și Coşeviţa.

În momentul în care loturile 3 si 4 vor fi terminate, se va putea circula pe autostradă fără întrerupere de la Sibiu până la Vama Nădlac. Dar numai dacă vremea va fi prietenoasă și pe şantiere se va putea lucra zilnic.

Anul acesta au fost deschiși circulației 30 de km din Autostrada Sebeș – Turda şi o porţiune de aproape zece kilometri din Autostrada Transilvania, între Gilău și Nădășelu. Pentru moment, bilanțul lucrărilor recepționate este cu puțin peste 40 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite