În Amsterdam s-a deschis un supermarket cu produse gratuite și sfaturi de viață

30 ianuarie 2023, 09:32

Magazinul Fris – în traducere, „Proaspăt” – e aprovizionat din sponsorizări. Este plin cu mere, iaurturi sau prosoape igienice de la firme mari sau mai puțin cunoscute. Totul este gratis.

Abdelhamid Idrissi, patronul supermarketului: 200 până la 300 de copii şi 80 de familii îşi pot face cumpărăturile aici în fiecare zi.

Avem mare nevoie de aşa ceva, mulţi oameni au datorii mari şi nu se pot descurcă, totul s-a scumpit, a spus un beneficiar.

Dar alimentele gratuite vin la pachet cu o obligație. Clienții trebuie să între într-un proces de restabilire a situației financiare. Supermarketul are angajați speciali care oferă îndrumări de viață, de la căutarea unui loc de muncă sau ucenicie până la înscrierea în programul potrivit de ajutor social.

Nassa Baladi, îndrumător: Cei care cer ajutor trebuie să înceapă transformările cu ei înşişi. Nu e suficient să-şi poată ţine capul deasupra apei. De exemplu, dacă fac cheltuieli şi alegeri greşite, acestea trebuie oprite mai întâi.

Supermarketul gratuit este mai mult decât o bancă de alimente, pentru că își propune, prin aceste sfaturi oferite, să combată sărăcia în mod durabil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite