VIDEO TELEJURNAL

În acest an, Joia Mare îi unește pe credincioșii catolici cu cei ortodocși. Ritualul spălării picioarelor, păstrat până astăzi

Înainte de Cina cea de Taină, Isus a spălat picioarele celor 12 apostoli- obicei care, reeditat, se păstrează şi astăzi în toată lumea creştină. Anul acesta, Paştele catolic şi cel ortodox sunt din nou la aceeaşi dată. Slujba oficiată azi dimineaţă de Papa Francisc reprezintă începutul sărbătorilor pascale pentru catolici.

13 Aprilie 2017, 20:24 (actualizat 13 Aprilie 2017, 21:08) Știrile TVR |
Joia Mare îi unește pe credincioși
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bazilica Sfântul Petru a fost neîncăpătoare astăzi, la ceremonia din Joia Mare. Suveranul Pontif a ţinut să le reamintească înalţilor prelaţi că în vremuri atât de tulburi ca cele pe care le trăim trebuie să depăşească frica şi să aducă bucuria credincioşilor.

Papa Francisc: "Blândeţea şi interiitatea aduc bucuria săracilor, îi aduc pe calea cea bună pe păcătoşi, aduce alinare celor frământaţi de demoni".

Nu e prima dată când Papa Francisc demonstrează că vorbele sale nu sunt în van. Astăzi, înainte de ritualul spălării picioarelor, ritual pe care Suveranul  Pontif l-a oficiat, ca şi anul trecut, într-un penitenciar de lângă Roma, Papa a inaugurat o spălătorie pentru oamenii fără locuinţe.

 

Se spune că în Joia Mare, Isus a spălat picioarele celor 12 apostoli, înainte de Cina cea de Taină. Toate aceste momente au fost reeditate la Galaţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, împreună cu 12 orfani.

Dr. CASIAN CRĂCIUN, Arhiepiscopul Dunării de jos: "În aceastã zi, Domnul ne-a dăruit calea cea mai bună pentru a învia sufletește, pentru a ne curăți sufletele noastre de toate greșelile, păcatele și patimile noastre".

Copiii orfani, toţi băieţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, aflaţi în ocrotire la mai multe centre de plasament din Galaţi, au fost foarte emoţionaţi şi, totodată, bucuroşi că astăzi i-au întruchipat pe apostoli. Cei mici au primit apoi încălţări noi.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI