În 80% din totalul punctelor termice din București au fost încărcate instalaţiile pentru căldură

În proximativ 80% din totalul punctelor, modulelor şi centralelor termice (1.027) au fost încărcate instalaţiile pentru furnizarea căldurii, anunță Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

12 Octombrie 2021, 16:43 (actualizat 12 Octombrie 2021, 17:22) |
Termoenergetica

Celelalte instalaţii nu au fost încărcate încă deoarece unele asociaţii de proprietari au transmis că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în desfăşurare lucrări la reţeaua secundară.

“Centralele de termoficare Vest Energo şi Griviţa nu funcţionează şi, de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic", se mai explică în comunicat.

După începerea probelor la cald, având în vedere evoluţia în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopţii.

Termoenergetica le reaminteşte asociaţiilor de proprietari că trebuie deschis circuitul de încălzire din subsol şi coloanele aerisite pentru a permite astfel agentului termic să parcurgă întreaga instalaţie de încălzire.

Asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

A început și furnizarea căldurii și către spitale, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni şi celelalte instituţii care au solicitat acest lucru.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI