În 6 zile, numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în România. Autoritățile cer ca bugetarii să se vaccineze sau să fie testați pe banii lor de acum înainte

28 august 2021, 20:02

1.015 noi cazuri de COVID au fost confirmate de vineri până sâmbătă. Cifrele sunt apropiate de nivelul aceleiași perioade de anul trecut.

În lipsa unui ritm consistent de vaccinare, numărul îmbolnăvirilor noi crește mult mai rapid decât până acum. În spitale sunt deja 1.815 bolnavi cu COVID, dintre care 243 la terapie intensivă.

Premierul Cîțu va propune în coaliție ca toți bugetarii nevaccinați să fie testați periodic și să plătească aceste teste.

Primii pe listă ar fi angajații din sistemul medical. Proiectul de lege care îi vizează va fi înaintat în scurt timp Parlamentului.

Specialiștii Centrului european pentru controlul bolilor estimează că, la sfârșitul săptămânii viitoare, rata de infectare în România se va dubla față de săptămână trecută. Potrivit acelorași calcule, și rata deceselor se va dubla. Asta în condițiile în care, de la mijlocul lunii august, mai puțin de 10 mii de persoane se vaccinează într-o zi cu prima doză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite