În 27 de ani, Primăria Capitalei a consolidat 20 de clădiri cu bulină roșie dintre cele peste 770 încadrate într-o clasă cu risc seismic

În 27 de ani, Primăria Capitalei a reușit să consolideze doar 20 de clădiri cu bulină roșie din cele peste 770 câte sunt încadrate într-o clasă cu risc seismic. Bugetul de anul acesta alocat reconsolidărilor este de 10 milioane de euro. O sumă mulțumitoare spun specialiștii, însă problema de fond pare să rămână nerezolvată. În București ar mai fi cel putin 2.000 de imobile cu probleme care nu figurează în nicio statistică.

06 Februarie 2018, 21:37 |
Epopeea clădirilor cu bulină roșie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Domnul Radu este proprietarul unui apartament aflat într-o clădire încadrată în clasa I de risc seismic - pericol public. Conduce și o asociație care militează pentru reconsolidarea clădirilor cu bulină. De mai mulți ani se luptă, zadarnic, pentru reconsolidarea clădirii aflate chiar în Centrul Vechi. Se lovește atât de neimplicarea Primariei care deține aproape o treime din imobil cât și de nepăsarea a 3 dintre locatari.

La câteva străzi distanță, alt imobil cu bulină, alte probleme.

În Capitală sunt 774 de clădiri cu bulină dintre care peste 180 sunt încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public.

Important de precizat este faptul că toate aceste clădiri, au fost expertizate în urmă cu peste 20 de ani.

Potrivit Primăriei Capitalei, în ultimii 27 de ani au fost consolidate doar 20 de clădiri cu bulină roșie. Bugetul alocat în acest an clădirilor cu probleme e promițător: 10 milioane de euro pentru 86 de clădiri aflate în diverse etape de consolidare.

Potrivit ultimilor statistici, în clădirile cu bulină roșie din Capitală trăiesc aproximativ 8.000 de oameni.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI