În 2019, în Oslo, o singură persoană și-a pierdut viața în trafic

oslo2
oslo2
7 ianuarie 2020, 10:13

În iunie, un bărbat a murit după ce maşina în care se afla a intrat într-un gard pe strada Skillebekk din Oslo. Acesta a fost singurul accident mortal înregistrat în traficul din Oslo în 2019.

Printre măsurile luate de autorităţi se numără limite mai mici de viteză pe străzile din centrul oraşului, precum şi încurajarea mersului pe bicicletă. Toate aceste măsuri au dus la o scădere accentuată a numărului de victime în trafic în Oslo în ultimii ani.

Numărul maşinilor care circulă prin centrul orașului Oslo s-a redus considerabil, oamenii preferând sa se deplaseze prin oraş cu bicicletele.

Cifrele pentru 2019 ies în evidență și pentru capitală: în 2018, cinci persoane au murit în accidente de circulație în Oslo. În 2019, doar o singură persoană a murit pe străzile din Oslo.

Aftenposten a analizat cifrele istorice care arată că traficul din Oslo a luat 41 de vieți în 1975. De atunci, tendința a fost clară: Tot mai puțini oameni mor în trafic la nivel național și în capitală. Însă, după ce în 2015 s-au înregistrat trei victime, tendinţa s-a inversat, devenind pozitivă în ultimii ani.

„În timp ce numărul de decese în trafic s-a stabilizat la nivel național, vedem că cifra a scăzut brusc la Oslo”, spune Christoffer Solstad Steen, consilier în comunicații din cadrul Consiliului norvegian pentru Siguranţă în Trafic.

La nivel național, numărul de victime în trafic a avut o tendință pozitivă începând cu anul de vârf din 1970, când 560 şi-au pierdut viaţa pe drumurile din Norvegia, 101 dintre cei uciși finnd copii.

Un fapt plăcut este că niciun copil cu vârste între 0-15 ani nu a murit în trafic în Norvegia în 2019, potrivit unor cifre recente ale administrației rutiere publice norvegiene.

În 1985, 482 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în Norvegia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite