În 2018, NASA va trimite astronauți în spațiu cu navete spațiale dezvoltate de Boeing şi Spacex

25 iulie 2017, 19:03

Space X va testa capsula fără echipaj în februarie anul viitor, urmând ca în iunie, testele să fie cu astronauți la bord. Boeing va face aceleași teste în iunie și respectiv august. Cele două companii au primit de la NASA contracte de 2,6 miliarde și respectiv 4,2 miliarde de dolari pentru a trimite în spațiu astronauți americani. Între timp, echipajele se pregătesc intens pentru zborurile de anul viitor.

Col. Robert Behnken, astronaut:  „Suntem 4 astronauți și ne pregătim să zburăm spre Stația Spațială Internațională cu vehiculele dezvoltate de Boeing și Spacex.”

Col. Michael Hopkins, astronaut:  „Nu doar NASA este implicată în dezvoltarea noilor navete. Forțele Aeriene sunt și ele parte. Nu este vorba doar despre capsulă, ci și despre o nouă rachetă. Aceeași rachetă ar putea fi folosită de forțele aeriene pentru a trimite diverse încărcături în spațiu. Sunt tot felul de lucruri bune în programele de acest fel.”

Ultima lansare a unei navete americane a avut loc acum 6 ani. De atunci, astronauții de peste Ocean ajung în spațiu doar cu ajutorul Rusiei.

Lt.col. Tyler Hague: „Sunt programat pentru lansare în septembrie 2018. Voi zbura cu Soyuz 56S. Lansarea va fi din Kazakhstan cu o rachetă rusească.”

Pentru fiecare astronaut trimis pe Stația Spațiala Internațională, NASA plătește Rusiei 80 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite