În 2 la sută dintre cazurile de Omicron secvențiate în România a fost descoperită mutația BA.5

12 iulie 2022, 15:09

În săptămâna 4-10 iulie, au fost confirmate prin secvențiere 176 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, iar, dintre acestea, în trei cazuri a fost detectată sub-varianta BA.4, iar în 80 de cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5.

În total, de la data confirmării primei secvențieri cu Omicron și până în prezent, în România au fost depistate 6440 cazuri cu varianta Omicron (VOC-variante care provoacă îngrijorare, n.r.). În 45 la sută dintre cazuri, a fost depistată sub-varianta BA.2 (adică 2.924 de cazuri).

CITIȚI ȘI: Dr. Adrian Marinescu: Suntem în etapa de conviețuire cu virusul. Nu vom revedea imaginea aceea cu pacienții care aveau necesar de oxigen și nu aveau loc pentru internare

Din total, în 138 cazuri a fost detectata sub-varianta BA.5 (2%).

Conform raportului INSP, tulpina Omicron este singura depistată în cazurile secvențiate în ultima lună.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că în ultima săptămână România a ajuns la aproape 15.000 de cazuri noi, dublu față de acum două săptămâni, iar marți a fost prima zi în care MS a revenit la bilanțul zilnic al cazurilor de COVID.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost raportate puțin peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și nouă decese. 90 de persoane infectate cu COVID sunt internate la terapie intensivă.

CITIȚI ȘI: Peste 4.000 de cazuri noi de COVID în 24 de ore. 90 de oameni, internați la terapie intensivă. Nouă oameni au murit

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite