În 1.100 de şcoli şi grădiniţe din ţară, copiii vor face cursurile online. Cadrele didactice din aceste unităţi au refuzat imunizarea

14 noiembrie 2021, 19:22

În satul Vlădiceni din judeţul Iaşi sunt două clase primare. Niciuna dintre învăţătoare nu s-a vaccinat, aşa că toţi cei 17 elevi rămân să înveţe tot de acasă.

Părinţii consideră că şcoala nu ar trebui condiţionată de vaccinarea profesorilor.

Autorităţile locale se gândesc să transfere la Vlădiceni un învăţător vaccinat sau să transporte copii cu microbuzul la şcoala din comună. Până la o decizie definitivă, elevii rămân acasă.

1.100 de şcoli şi grădiniţe din ţară sunt în aceeaşi situaţie – niciun profesor sau educator nu a vrut să se vaccineze. 160 sunt doar în judeţul Buzău.

Autorităţile locale promit să mai discute cu profesorii care au refuzat imunizarea.

Tot online învaţă şi elevii din localităţile cu rata de incidenţă mai mica de 3 cazuri la mia de locuitori. Ministerul Educaţiei propusese ca elevii să se întoarcă în clase, chiar dacă nu era atins pragul de vaccinare în rândul profesorilor. Dar Ministerul Sănătăţii s-a opus.

Totuşi, de mâine, aproape 72% dintre şcolile şi grădiniţele din ţară vor fi la ore, în bănci. Un procent cu peste 20 la sută mai mare faţă de săptămâna trecută.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite