Imunizarea cadrelor medicale decurge foarte bine în județul Timiș. Până la sfârșitul anului vor fi vaccinate încă 1000 de persoane, pe lângă cele 415 imunizate înainte de Crăciun

30 decembrie 2020, 12:09

Sunt puține spitalele unde are loc vaccinarea cadrelor medicale. Este vorba despre Spitalul Județean din Hunedoara și despre Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, județul Dolj. Mii de doze de vaccin au ajuns și în zona Moldovei, însă la Iași nu s-a luat încă decizia dacă va începe sau nu vaccinarea cadrelor medicale.

În județul Timiș, imunizarea cadrelor medicale decurge foarte bine. A început încă de aseară vaccinarea la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Sunt vaccinate azi și cadre medicale de la spitalul militar din Timișoara, dar și la Spitalul Municipal din Lugoj.

Și la Spitalul județean din Timișoara vor fi vaccinate astăzi și mâine 350 de cadre medicale, care lucrează în zona roșie.

Fiecare cadru medical intra într-un cabinet unde completează un formular și unde i se mai măsoară o data temperatura. dacă totul este în regulă, intră în a doua încăpere unde  este vaccinat, iar ulterior, într-o altă încăpere va rămâne 15 minute sub supraveghere medicală și dacă totul este în regulă își continuă activitatea.

La Spitalul Județean Timișoara sunt angajate peste 3700 de persoane și 90% dintre acestea și-au exprimat deja acordul  pentru a fi vaccinate.

În județul Timiș, astăzi și mâine vor mai fi vaccinate alte 1000 de cadre medicale, pe lângă cele 415 de la Spitalul Victor Babeș care au fost imunizate înainte de Crăciun.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite