Impozitele pentru locuințe și imobile ar putea crește. O nouă cotă unică, pe masa Ministerului Dezvoltării, la cererea primarilor

17 martie 2018, 19:23

La ora actuală, pentru impozitarea locuințelor, primăriile pot opta între un plafon minimal de 0.08% și maximal de 0,2% din valoarea lor. În cazul clădirilor care nu au această destinație, diferența este mult mai mare, de la 0,2 până la 1,3%.

Nevoia de bani a primăriilor, provocată de reducerea sumelor primite din impozitul pe venit, a dus la conturarea unei noi variante la nivelul Ministerului Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării și asociațiile de profil ale aleșilor locali joacă ping-pong cu responsabilitatea unei astfel de decizii.

„Structurile asociative ale administraţiei publice locale au propus introducerea unui nivel unic (la nivel național) asupra căruia consiliul local din fiecare unitate administrativ-teritorială să stabilească dacă aplică sau nu o cotă adiţională”, susține ministerul condus de Paul Stănescu.

Primarii speră ca măsură să între în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor, odată cu noul Cod la finanțelor publice locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă