Impozitele pentru locuințe și imobile ar putea crește. O nouă cotă unică, pe masa Ministerului Dezvoltării, la cererea primarilor

Impozitul pe locuințe s-ar putea dubla începând cu anul viitor. Vești proaste îi așteaptă și pe proprietarii de alte imobile decât cele de reședință, dacă noul proiect de Cod al finanțelor publice locale va schimba regimul actual de impozitare în domeniu prin introducerea unei cote unice.

17 Martie 2018, 19:23 (actualizat 17 Martie 2018, 19:25) |
Impozitele pentru locuințe și imobile ar putea crește
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La ora actuală, pentru impozitarea locuințelor, primăriile pot opta între un plafon minimal de 0.08% și maximal de 0,2% din valoarea lor. În cazul clădirilor care nu au această destinație, diferența este mult mai mare, de la 0,2 până la 1,3%.

Nevoia de bani a primăriilor, provocată de reducerea sumelor primite din impozitul pe venit, a dus la conturarea unei noi variante la nivelul Ministerului Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării și asociațiile de profil ale aleșilor locali joacă ping-pong cu responsabilitatea unei astfel de decizii.

"Structurile asociative ale administraţiei publice locale au propus introducerea unui nivel unic (la nivel național) asupra căruia consiliul local din fiecare unitate administrativ-teritorială să stabilească dacă aplică sau nu o cotă adiţională", susține ministerul condus de Paul Stănescu.

Primarii speră ca măsură să între în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor, odată cu noul Cod la finanțelor publice locale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI