Impozitarea bacșișului este cerută de patronatele din turism

11 aprilie 2018, 18:24

În Bucureşti, un chelner sau un barman poate câştiga şi 1.000 de euro pe lună din bacşişuri, cel mai frecvent bani cash, spun reprezentanţii localurilor din Centrul Vechi. Pentru bacşisul plătit cu cardul, taxarea e acum de aproape 60%, la fel ca orice câștig al firmei. Patronii spun că achită pentru aceste sume și contribuţii sociale și TVA. Și de aceea cer un impozit de numai 10%.

Măsura este susţinută şi de celelalte asociaţii patronale din turism.

Ministrul Finanţelor spune că aşteaptă de la iniţiatori un proiect bine argumentat.

În 2015 taxarea bacșișului a rezistat mai puţin de o lună. Consultanţii fiscali spun că ideea a fost bună, iar problemele au ţinut de aplicare.

Aproape 120 de mii de angajați lucrează în cele peste 25.000 de restaurante din România. Cei mai mulți sunt plătiți cu salariul minim.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă